marging trading crypto

Wat is de relatie tussen margin en leverage

Margin en leverage trading zijn twee begrippen die vaak in verband worden gebracht met online beleggen en handelen op de financiële markten. Hoewel ze op het eerste gezicht vergelijkbaar kunnen lijken, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee concepten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de betekenis van beide begrippen en het verschil tussen margin en leverage trading uitleggen.

Margin is een soort lening die u kunt krijgen van een broker of handelsplatform om uw beleggingsposities te vergroten. Wanneer u handelt met margin, stelt u een bepaald bedrag aan uw broker beschikbaar als collateral voor uw posities. U kunt vervolgens meer geld uitlenen dan het bedrag dat u op uw account heeft staan, waardoor u meer kunt handelen dan uw eigen vermogen. Dit wordt ook wel ‘geleend geld’ of ‘geleend kapitaal’ genoemd.

Leverage trading is het gebruik van margin om uw winstpotentie te vergroten. Bij leverage trading gebruikt u het geleende kapitaal om meer beleggingen te kopen dan u oorspronkelijk had kunnen doen met uw eigen vermogen. Dit betekent dat u met hetzelfde kapitaal grotere posities kunt nemen en potentieel grotere winsten kunt realiseren, maar ook grotere verliezen kunt oplopen. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe hoger de leverage, hoe groter het risico op verliezen.

Het verschil tussen margin en leverage trading is dus dat margin het geleende kapitaal is en leverage trading het gebruik daarvan is om meer beleggingen te kopen dan u oorspronkelijk had kunnen doen met uw eigen vermogen. Zonder margin is leverage trading niet mogelijk.

Het is belangrijk om te realiseren dat margin en leverage trading niet zonder risico’s zijn. Wanneer de waarde van uw beleggingen daalt, loopt u het risico dat uw broker of handelsplatform margin calls uitvoert en u verplicht om extra kapitaal in uw account te storten om uw verliezen te dekken. Als u dit niet kunt doen, kan uw broker of handelsplatform uw posities sluiten om hun verliezen te beperken.

In conclusie, margin en leverage trading zijn twee begrippen die vaak samengaan, maar verschillend zijn. Margin is het geleende kapitaal en leverage trading is het gebruik daarvan om meer beleggingen te kopen dan u oorspronkelijk had kunnen doen met uw eigen vermogen. Hoewel ze kunnen helpen om uw winstpotentie te vergroten, zijn ze niet zonder risico’s en kunnen ze snel tot verliezen leiden als de markten tegen u bewegen. Voordat u begint met margin of leverage trading, is het belangrijk om uw financiële doelen en risicotolerantie te evalueren en een goed begrip te hebben van de markten waarin u belegt. Het is ook aanbevolen om te overwegen om te beginnen met een kleinere hoeveelheid geleend kapitaal en uw vermogen te vergroten naarmate u meer ervaring opdoet en vertrouwd raakt met het beleggingsproces.

Heb jij interesse in het traden met leverage, dan raad ik je aan om zeker mijn playlist over technische analyse te bekijken. Verder krijg je via mij ook leuke handelskosten discounts op mijn favoriete exchanges Binance en Bybit.

Moest je meer willen weten over deze exchanges, kijk dan zeker ook even naar mijn Binance & Bybit reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.