leverage trading

Wat is leverage en wat kan ik er mee ?

Leverage is een mechanisme waarbij beleggers het vermogen van een broker gebruiken om grotere posities te nemen in de markt, met slechts een klein deel van het vereiste vermogen. Dit stelt beleggers in staat om meer te handelen met minder kapitaal, en dus meer winst te maken bij een stijging van de prijs van de crypto currency.

Hoe werkt het? Als u bijvoorbeeld een posities wilt nemen van $100,000 in Bitcoin, maar u hebt slechts $10,000 beschikbaar, kunt u leverage gebruiken. Stel dat u besluit om 20x leverage te gebruiken, wat betekent dat u 20 keer meer geld kunt beleggen dan uw beschikbare vermogen. Dit betekent dat u in staat bent om een posities van $100,000 te nemen, maar u betaalt slechts een fractie van deze hoeveelheid.

Welke risico’s zijn er? Hoewel leverage de mogelijkheid biedt om meer winst te maken, brengt het ook het risico van grotere verliezen met zich mee. Als de prijs van de crypto currency daalt, zal uw verlies ook groter zijn dan bij handel zonder leverage. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn en uw posities goed te beheren.

Conclusie: Leverage biedt beleggers de mogelijkheid om meer te handelen met minder kapitaal, maar het brengt ook het risico van grotere verliezen met zich mee. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en uw posities goed te beheren. Voordat u leverage gebruikt, moet u uw kennis en ervaring beoordelen en beslissen of het geschikt is voor uw beleggingsdoelen.

Heb jij interesse in het traden met leverage, dan raad ik je aan om zeker mijn playlist over technische analyse te bekijken. Verder krijg je via mij ook leuke handelskosten discounts op mijn favoriete exchanges Binance en Bybit.

Moest je meer willen weten over deze exchanges, kijk dan zeker ook even naar mijn Binance & Bybit reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.