usdt usdc dai busd

Wat zijn stablecoins en welke types bestaan er ?

Stablecoin is een digitale valuta die zijn waarde koppelt aan een vast activum, zoals de Amerikaanse dollar, om de waardevolatiliteit te verminderen. Stablecoins bieden crypto-investeerders de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan de crypto-markt, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van de stabiliteit van een fiat-valuta.

Er zijn twee hoofdcategorieën stablecoins: fysiek gesteunde stablecoins en algoritmische stablecoins.

Fysiek gesteunde stablecoins zijn stablecoins die worden ondersteund door fysieke activa, zoals edelmetalen of fiat-valuta, die in reserve worden gehouden. Dit betekent dat voor elke uitgegeven stablecoin er een vergelijkbaar bedrag aan activa in reserve moet zijn.

Algoritmische stablecoins, aan de andere kant, worden niet ondersteund door fysieke activa, maar door algoritmes die de waarde reguleren. Deze algoritmen bepalen de hoeveelheid stablecoin in omloop en de waarde ervan, om zo de waardevolatiliteit te verminderen.

De belangrijkste verschil tussen fysiek gesteunde stablecoins en algoritmische stablecoins is het onderliggende beleid voor waarderegulatie. Fysiek gesteunde stablecoins zijn gebaseerd op het idee van gouden standaard, terwijl algoritmische stablecoins gebaseerd zijn op technologie en algoritmes. Bovendien zijn fysiek gesteunde stablecoins meestal transparanter en meer vertrouwd, omdat de activa in reserve fysiek zijn en kunnen worden bekeken.

In samenvatting is een stablecoin een digitale valuta die zijn waarde koppelt aan een vast activum, zoals de Amerikaanse dollar, om de waardevolatiliteit te verminderen. Er zijn twee hoofdcategorieën stablecoins: fysiek gesteunde stablecoins en algoritmische stablecoins, die beide verschillen in de manier waarop ze de waardevolatiliteit verminderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.