bitvavo

Bitvavo: een gebruiksvriendelijke crypto exchange voor beginners

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die in 2017 werd opgericht. De exchange is gevestigd in Amsterdam en heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP en Bitcoin Cash.

Voordelen van Bitvavo

Bitvavo is een gebruiksvriendelijke exchange die geschikt is voor beginners. De interface is overzichtelijk en in het Nederlands. Het is eenvoudig om een account aan te maken en te beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Bitvavo biedt ook een aantal voordelen ten opzichte van andere exchanges. Zo heeft Bitvavo een snelle registratieprocedure en een snelle verificatie. Ook biedt Bitvavo gratis stortingen en opnames via iDEAL, Bancontact en overschrijving.

Nadelen van Bitvavo

De fees van Bitvavo liggen hoger dan die van andere exchanges. Zo bedragen de maker fees 0,25% en de taker fees 0,40%. Voor limiet orders zijn de fees lager, namelijk 0,10% voor maker orders en 0,20% voor taker orders.

Ook biedt Bitvavo een beperkt aanbod aan altcoins. Als je op zoek bent naar een exchange met een breed scala aan altcoins, dan is Bitvavo niet de beste keuze.

Persoonlijke ervaring

Ik maak zelf gebruik van alle exchanges die ik in deze blogpost heb genoemd. Bitvavo vind ik een goede exchange voor beginners. De interface is eenvoudig en overzichtelijk, en het is snel en eenvoudig om een account aan te maken.

Voor echte traders zijn andere exchanges, zoals Bybit en Binance, beter geschikt. Deze exchanges bieden een lagere spread en een breder scala aan ordertypes.

Wil je iets meer leren over Bybit en binance bekijk dan zeker ook even mijn Bybit blogpost en video en voor de mensen die toegang tot Binance hebben, kan je mijn Binance video playlist bekijken.

Als je op zoek bent naar een exchange met een breed aanbod aan altcoins, dan is Mexc een goede keuze.

Conclusie

Bitvavo is een goede keuze voor beginners die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke exchange met een breed scala aan cryptocurrencies. Voor echte traders en mensen die op zoek zijn naar een breed aanbod aan altcoins, zijn andere exchanges beter geschikt.

Tips voor het gebruik van Bitvavo

  • Gebruik limiet orders om de kosten te verlagen.
  • Wees je bewust van het risico van gecentraliseerde exchanges. Bewaar het merendeel van je crypto op een hardware wallet. Enkele goede hardware wallets zijn Ledger, Trezor en Ngrave. Ngrave is daarenboven van Belgische makelij. Interesse in een hardware wallet bekijk dan zeker even mijn Ledger Nano S Plus video.

Bonustip:

Als je via mijn referral link aanmeldt bij Bitvavo, dan betaal je geen handelskosten de op de eerste €10.000 aan transacties. Dit is een mooie korting die je kan gebruiken om je eerste crypto te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.