mantle network

Mantle Network: De toekomst van Ethereum schalen

Introductie

Ethereum, de nummer één blockchain voor dApps, staat bekend om zijn veiligheid en flexibiliteit. Echter, de populariteit van Ethereum heeft ook geleid tot congestie en hoge transactiekosten. Dit maakt het voor ontwikkelaars en gebruikers steeds moeilijker om dApps op een efficiënte en betaalbare manier te gebruiken.

Mantle Network biedt een oplossing

Mantle Network is een Layer 2-oplossing die op Ethereum is gebouwd. Het doel van Mantle is om de schaalbaarheid van Ethereum te vergroten en tegelijkertijd de veiligheid en flexibiliteit te behouden. Dit doet Mantle door middel van een modulaire architectuur die verschillende onderdelen combineert:

 • Optimistic Rollups: Deze technologie bundelt transacties en verwerkt ze off-chain, waardoor de druk op de Ethereum mainnet wordt verminderd.
 • Data Availability Layer: Deze laag zorgt ervoor dat alle transactiegegevens permanent beschikbaar zijn, zelfs als de rollup-provider offline gaat.
 • Mantle Core: De kern van Mantle Network, die de verschillende onderdelen samenvoegt en zorgt voor een naadloze gebruikerservaring.

De voordelen van Mantle Network

Mantle Network biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere Layer 2-oplossingen:

 • Hoge schaalbaarheid: Mantle kan duizenden transacties per seconde verwerken, waardoor het ideaal is voor drukke dApps.
 • Lage transactiekosten: De transactiekosten op Mantle zijn aanzienlijk lager dan op de Ethereum mainnet.
 • Hoge veiligheid: Mantle maakt gebruik van de beveiliging van Ethereum, waardoor gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun tegoeden veilig zijn.
 • Modulaire architectuur: De modulaire architectuur van Mantle maakt het mogelijk om de verschillende onderdelen onafhankelijk van elkaar te upgraden, waardoor Mantle flexibel en toekomstbestendig is.
 • Deflationaire tokenomics: De MNT-token is een deflationaire token, wat betekent dat de waarde van de token na verloop van tijd kan stijgen.

Tokenomics

De MNT-token is de native token van Mantle Network. MNT wordt gebruikt voor:

 • Betalen van transactiekosten: Gebruikers kunnen MNT gebruiken om transactiekosten op Mantle te betalen.
 • Staking: MNT-houders kunnen hun tokens staken om validators te worden en beloningen te verdienen.
 • Governance: MNT-houders kunnen stemmen over belangrijke voorstellen die de toekomst van Mantle Network bepalen.

De MNT-token is een deflationaire token. Dit betekent dat het totale aantal MNT-tokens in omloop na verloop van tijd zal afnemen. Dit komt doordat er een aantal mechanismen zijn ingebouwd die ervoor zorgen dat er meer MNT-tokens worden verbrand dan er worden gecreëerd.

De volgende mechanismen dragen bij aan de deflationaire aard van MNT:

 • Transactiekosten: Een deel van de transactiekosten op Mantle Network wordt gebruikt om MNT-tokens te kopen en te verbranden.
 • Staking: MNT-houders die hun tokens staken, verdienen beloningen in de vorm van MNT-tokens. Echter, een deel van deze beloningen wordt gebruikt om MNT-tokens te kopen en te verbranden.
 • Mantle Treasury: De Mantle Treasury is een fonds dat wordt gebruikt om de ontwikkeling van Mantle Network te financieren. De Treasury kan MNT-tokens van de markt kopen en verbranden om de prijs te ondersteunen.

Lock-ups:

Er zijn een aantal lock-ups van MNT-tokens die in de toekomst vrij zullen komen. Deze lock-ups zijn bedoeld om de stabiliteit van de MNT-prijs te bevorderen en om early adopters te belonen.

De volgende lock-ups zijn van belang:

 • Team lock-up: 20% van de MNT-tokens is gealloceerd aan het team van Mantle Network. Deze tokens zijn gedurende 2 jaar geblokkeerd.
 • Advisor lock-up: 10% van de MNT-tokens is gealloceerd aan de adviseurs van Mantle Network. Deze tokens zijn gedurende 1 jaar geblokkeerd.
 • Investor lock-up: 20% van de MNT-tokens is gealloceerd aan investeerders. Deze tokens zijn gedurende 6 maanden geblokkeerd.

De vrijgave van deze lock-ups kan de MNT-prijs in de toekomst beïnvloeden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je investeert in MNT.

Conclusie

Mantle Network is een veelbelovende Layer 2-oplossing die Ethereum kan helpen schalen zonder afbreuk te doen aan veiligheid of flexibiliteit. Met zijn hoge schaalbaarheid, lage transactiekosten, hoge veiligheid, modulaire architectuur en deflationaire tokenomics biedt Mantle Network een aantrekkelijke optie voor ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar een betere manier om dApps te gebruiken.

Echter, zoals bij elke investering, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. De crypto-markt is volatiel en de toekomstige waarde van de MNT-token is onzeker. Investeerders dienen altijd hun eigen onderzoek te doen voordat ze in MNT of andere cryptocurrencies investeren.

Mantle Network bevindt zich nog in een vroege fase van ontwikkeling. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het project goed in de gaten te houden voordat je investeert.

Hier zijn een aantal bronnen waar je meer informatie over Mantle Network kunt vinden:

Disclaimer:

Deze blogpost is geen beleggingsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je investeert in een cryptocurrency.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.