Wat is een smart contract

Een smart contract is een stuk software dat automatisch bepaalde acties uitvoert wanneer bepaalde voorwaarden zijn vervuld. Dit kan bijvoorbeeld het automatisch overmaken van geld zijn wanneer een betaling is ontvangen of het automatisch versturen van een product wanneer de betaling is bevestigd.

Een van de belangrijkste kenmerken van een smart contract is dat het zelf uitvoerend is, zonder tussenkomst van een derde partij. Dit betekent dat er geen vertrouwen nodig is in een derde partij om ervoor te zorgen dat de contractvoorwaarden worden nageleefd. In plaats daarvan wordt vertrouwd op de code van het contract zelf.

Smart contracts worden vaak gebruikt in combinatie met blockchain-technologie. Een blockchain is een gedistribueerd grootboek dat alle transacties registreert die plaatsvinden op het netwerk. Dit maakt het mogelijk om te controleren of voorwaarden van een smart contract zijn vervuld, zonder dat er een derde partij nodig is om deze controle uit te voeren.

De toepassingen van smart contracts zijn talrijk, van financiële diensten tot de logistiek en supply chain management. Het gebruik van smart contract kan efficiënter en transparanter maken en kosten besparen, omdat het geen derde partijen vereist.

In samenvatting, een smart contract is een stuk software dat automatisch bepaalde acties uitvoert wanneer bepaalde voorwaarden zijn vervuld. Het is zelf uitvoerend, dus er is geen vertrouwen nodig in een derde partij en het wordt vaak gebruikt in combinatie met blockchain technologie. Dit maakt het mogelijk om efficiënter en transparanter te werken en kosten te besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.