Blockchain uitgelegd

Blockchain is een digitaal grootboek dat wordt gebruikt om transacties op te slaan en te verifiëren. Het is een gedistribueerd systeem dat bestaat uit een reeks blokken die op elkaar zijn gekoppeld. Elke transactie wordt opgeslagen in een blok en elk blok wordt gekoppeld aan het vorige blok, waardoor een keten van blokken ontstaat.

Het grote voordeel van blockchain is dat het een veilige en betrouwbare manier is om gegevens op te slaan zonder dat er een centrale autoriteit nodig is om de gegevens te verifiëren. In plaats daarvan wordt de validatie van transacties gedaan door een netwerk van gebruikers. Dit maakt het moeilijk voor hackers om gegevens te manipuleren of te verwijderen.

Blockchain wordt momenteel vooral gebruikt voor cryptovaluta’s zoals Bitcoin, maar er zijn ook andere toepassingen, zoals slimme contracten en supply chain management.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.