Bitcoin Halving

Bitcoin halving, ook wel bekend als “halving” of “halveren van Bitcoin”, is een geplande gebeurtenis in het Bitcoin-netwerk waarbij de hoeveelheid nieuw gegenereerde bitcoins die per blok worden uitgegeven, wordt gehalveerd. Dit gebeurt elke 210.000 blokken, ongeveer elke vier jaar.

De eerste halving vond plaats in november 2012, waarbij de beloning voor mijnwerkers werd gehalveerd van 50 bitcoins per blok naar 25 bitcoins per blok. De tweede halving vond plaats in juli 2016, waarbij de beloning werd gehalveerd naar 12,5 bitcoins per blok. De derde halving vond plaats in mei 2020, waarbij de beloning werd gehalveerd naar 6,25 bitcoins per blok.

Dit proces van halving is ingebouwd in de Bitcoin-protocol om de inflatie onder controle te houden. Wanneer de beloning voor mijnwerkers wordt gehalveerd, wordt de hoeveelheid nieuwe bitcoins die op de markt komen, ook gehalveerd. Dit helpt om de waarde van Bitcoin stabiel te houden en te voorkomen dat de waarde snel zal dalen.

Bovendien speelt het halving proces ook een rol in het beperken van de totale hoeveelheid bitcoins die uiteindelijk in omloop zullen zijn. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins in omloop zijn, en naarmate meer bitcoins worden gemijnd, wordt het moeilijker en duurder om nieuwe bitcoins te vinden. Dit helpt om de waarde van Bitcoin te beschermen tegen inflatie.

Het is belangrijk om te weten dat halving niet alleen van invloed is op de beloning voor mijnwerkers, maar ook op de prijs van Bitcoin. Veel analisten geloven dat de halving een positief effect zal hebben op de prijs van Bitcoin, omdat er minder nieuwe Bitcoins zullen zijn die op de markt komen en de vraag naar Bitcoin zal groeien.

In conclusie, Bitcoin halving is een geplande gebeurtenis in het Bitcoin-netwerk waarbij de hoeveelheid nieuw gegenereerde bitcoins die per blok worden uitgegeven, wordt gehalveerd om de inflatie onder controle te houden en de waarde van Bitcoin stabiel te houden. Dit proces speelt ook een rol in het beperken van de totale hoeveelheid bitcoins die uiteindelijk in omloop zullen zijn en kan ook invloed hebben op de prijs van bitcoin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.