Crypto Analyse 24 augustus 2021

Bitcoin is op dit moment bezig met een correctie, belangrijke levels hierbij zijn mijn paarse support box op 48000 USD en de onderste gele lijn van mijn upwards Channel. Op 51000 USD hadden we sowieso een harde resistance die hard te breken zou zijn en we zaten met de bearisch divergence op de daily RSI. Belangrijk is dat we zeker ook boven de Daily EMA ribbon blijven, deze zone is ongeveer van 46000 USD tot 42000 USD, echter ligt er een belangrijk level van de 21 weekly Moving average op 43000 USD en dit level zouden we toch moeten houden. Een correctie was echter te verwachten dus in eerste instantie is er nog geen paniek.(*)

BTC USD

Patroon

Bitcoin rising channel
Bitcoin rising channel 4h chart

RSI

Bitcoin bearish divergence daily RSI
Bearish divergence op de RSI van de Daily Bitcoin chart

Moving Averages

Hieronder zien we de Daily EMA Ribbon waar we support op dienen te vinden. Een break hieronder zou zeker niet gunstig zijn.

Daily EMA ribbon Bitcoin
21 weekly MA Bitcoin

Alt Coins

Ethereum

Ethereum ondergaat momenteel een correctie welk te verwachten was, als bitcoin valt vallen namelijk ook al de alts

Ethereum

Bitcoin Ethereum lijkt redelijk stabiel te blijven welk een goed teken is voor Ethereum

ETH BTC Daily
Eth BTC daily

Bitcoin Dominance

De Bitcoin dominance zit op dit moment in een tijdelijke range, ik vermoed echter dat dit slechts van korte duur is voor deze verder valt en de alts terug kunnen herleven.

Glassnode Week Rapport

Voor de mensen die het volledige glasanode rapport willen lezen, je kunt het rapport van deze week hier terugvinden. Hieronder heb ik enkele puntjes opgenoemd.

Voor het eerst sinds mei neemt de open interest weer toe welk duidt op meer leveraged posities op Bitcoin.

Bitcoin futures open interest

De bias van de openstaande futures is ook iets meer long dan short, maar is nog ver van de piek s in Q1 – Q2 van dit jaar.

Funding rate bitcoin

Er zijn ook wat long time hodl’ers die op dit moment profit nemen, maar deze sell pressure wordt voorlopig nog goed opgevangen.

Crypto Cursus

Voor de mensen die zelf analyses willen leren maken, is er mijn volledig gratis YouTube Trading cursus, wel graag een 👍 achterlaten bij de video’s 😄 En voor de mensen die houden van een persoonlijke begeleiding is er ook onze MasterClass voor 189 euro onder begeleiding van onze in house trader Jeffrey.

Ook zijn is er ons GoldMember abonnement met handige trade signalen en trade begeleiding en evaluatie voor slechts 25 euro per maand.

Wil je mij graag ondersteunen kan dit door gebruik te maken van mijn referral links op de Deals pagina of door een vrijblijvende donatie.

Alle analyses zijn gemaakt met tradingview.

Mijn favoriete exchanges zijn Binance, Bitvavo en crypto.com

Wil je graag met ons meepraten over Crypto, Bitcoin en Blockchain? Breng dan zeker een bezoekje aan onze uitgebreide community op Discord.

*Disclaimer: Mijn analyses zijn geen financieel advies en zijn louter voor entertainment doeleinden. Vergeet nooit je eigen analyse te maken voor je geld in de markt steekt.

Bitvavo
Geen handelskosten op eerste 1000 euro

crypto.com
25 dollar bonus
Binance
20% korting op handelskosten
Nexo
Verdien interest op crypto en Euro en krijg $10 in Bitcoin
Bybit
Bybit maximale beloningen die een nieuwe gebruiker kan claimen: $ 1610 + 15% APY

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.