Crypto Analyse 16 augustus 2021

Op dit moment zit Bitcoin nog steeds binnen de grenzen van de ascending wedge, echter zien we momentum sterk afnemen op marketcipher, welk hoogst waarschijnlijk uitwijst op een break down uit de Ascending wedge, als eerst mogelijke target is het target gevormd in het laatste M patroon. Volgens mij zitten we dicht bij een correctie, echter denk ik persoonlijk meer aan een fake out, dus zelf zal ik geen short positie openen. (*)

BTC USD 6h

bitcoin ascending wedge
BTC USD 6h ascending wedge op marketcipher met dalende momentum waves

Wie geïnteresseerd is in marketcipher kan altijd mijn YouTube reeks bekijken hier. Via cryptoclub krijg je ook 5% korting met de code “CryptoClubNL” op de marketcipher website.

EMA Ribbon

Momenteel zitten we ruim boven de daily EMA ribbon en kunnen we bij een correctie een redelijke pullback krijgen en nog steeds bullish blijven, de daily ribbon mag echter niet breken. Als we het target halen van de M hierboven zitten we nog mooi boven de ribbon. Het bearish target van de ascending wedge zelf ligt volgens mij iets te laag.

EMA ribbon bitcoin
Daily Bitcoin EMA ribbon met target van M break down

Fibonacci levels

In dit geval zou ik ook veel waarde hechten aan de fib levels, de fib levels liggen ongeveer gelijk met het M patroon breakdown target. Mijn belangrijkste levels to Watch zijn hier de groene cirkel levels op 44000 USD en 41000 USD

Bitcoin Fibonacci levels

Bitcoin dominance

De Bitcoin dominance blijft mooi vallen.

bitcoin dominance breakdown
Bitcoin dominance chart

Alt Coins

Solana

Solana heeft ons target van de break out razendsnel bereikt op 0,0015 BTC

Solana
Solana Bitcoin

XRP

XRP is ook bezig met een mooie run up sinds mijn buy in zone

Ripple
XRP BTC Daily

Ethereum

Ethereum zit beetje in zelfde schuitje als bitcoin, maar lijkt meestal het lead te nemen. Dus als ethereum uitbreekt naar beneden of boven vermoed ik dat bitcoin hetzelfde zal doen. Ook op Ethereum zien we momentum een beetje afnemen welk kan leiden tot een correctie.

Hieronder heb ik ook even de fib levels aangeduid van de run up een retracement tot de golden pocket in het geel is mogelijk, maar door de kracht van de move up vermoed ik eerder een lichte correctie naar fib level 23.6 of 38.2

Crypto Cursus

Voor de mensen die zelf analyses willen leren maken, is er mijn volledig gratis YouTube Trading cursus, wel graag een 👍 achterlaten bij de video’s 😄 En voor de mensen die houden van een persoonlijke begeleiding is er ook onze MasterClass voor 189 euro onder begeleiding van onze in house trader Jeffrey

Alle analyses zijn gemaakt met tradingview.

Mijn favoriete exchanges zijn Binance, Bitvavo en crypto.com

Wil je graag met ons meepraten over Crypto, Bitcoin en Blockchain? Breng dan zeker een bezoekje aan onze uitgebreide community op Discord.

*Disclaimer: Mijn analyses zijn geen financieel advies en zijn louter voor entertainment doeleinden. Vergeet nooit je eigen analyse te maken voor je geld in de markt steekt.

Bitvavo
Geen handelskosten op eerste 1000 euro

crypto.com
25 dollar bonus
Binance
20% korting op handelskosten
Nexo
Verdien interest op crypto en Euro en krijg $10 in Bitcoin
Bybit
Bybit maximale beloningen die een nieuwe gebruiker kan claimen: $ 1610 + 15% APY

2 gedachten over “Crypto Analyse 16 augustus 2021”

  1. Pingback: Crypto Analyse 18 augustus 2021 - CryptoClub

  2. Pingback: Crypto Analyse 19 augustus 2021 - CryptoClub

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.